úterý 17. února 2015

Jednoduché trifle s jahodami

Trifle všeobecně jsou většinou nenáročné vrstvené dezerty, které však zaujmou jak na pohled tak chuťově. Já je často dělám jako druhotný produkt, když mi zbyde trocha piškotového korpusu při okrajování dortu.


Suroviny na 2 porce:
2 kelímky zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
odřezky piškotového korpusu
nebo 12 ks cukrářských piškotů
asi 12 jahod, zbavených stopky a nakrájených na čtvrtky
4 lžíce amaretta
kakao a čerstvá máta na ozdobení

Postup:
Připravíme si dvě vysoké skleničky, do kterých budeme suroviny vrstvit.
Dále si vymícháme zakysanou smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem. Množství použité smetany závisí především na velikosti skleniček.
Na dno skleničky naskládáme kousky nakrájeného piškotu nebo 3 ks půlených cukrářských piškotů do každé skleničky. Přelijeme lžicí amaretta. Dále navrstvíme jahody a přelijeme je připravenou zakysanou smetanou. Nyní bychom měli mít plnou asi polovinu skleničky.
Poté už opakujeme celý postup ještě jednou - piškot, amaretto, jahody a zakončíme opět zakysanou smetanou. Povrch ozdobíme trochou kakaa sypaného přes sítko a malou snítkou čerstvé máty.


Žádné komentáře:

Okomentovat