pondělí 13. dubna 2015

Celerové placičky s kari

Inspiraci na toto jídlo jsem získala od mojí kamarádky. Ačkoliv se placičky mohou na první pohled zdát obyčejné,  určitě si po prvním ochutnání získají trvalé místo ve vašem jídelníčku. Jsou totiž jednoduché a neuvěřitelně variabilní - dají se servírovat s brambory jako hlavní chod, jako teplé pohoštění pro návštěvu nebo poslouží jako skvělý bezmasý doplněk na víkendové grilování. Já je nejradši servíruji jako letní hlavní chod doplněný velkým zeleninovým salátem.


Suroviny:
asi na 12 placiček
půl velkého celeru nebo jeden menší
3 vejce
hrst strouhaného sýru Grana Padano
3 - 4 lžíce strouhanky
hrst nasekaného čerstvého tymiánu
2 lžičky kari koření
sůl, pepř
olej nebo máslo na smažení

Postup:
Celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubo. V misce rozšleháme vajíčka společně s kari kořením. Ke strouhanému celeru přilijeme vajíčka, přidáme tymián a sýr a dobře promícháme. Přidáme podle potřeby strouhanku tak, aby směs nebyla až příliš tuhá. Směs ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Placičky smažíme na lívanečníku nebo na obyčejné pánvi (s nepřilnavým povrchem) na malém množství tuku dozlatova z obou stran. 
Jelikož pracujeme se syrovým celerem, doporučuji smažit pomalu na středním stupni, aby se placičky stačily uvnitř udělat.


2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Děkuji za komentář Míšo. Určitě vyzkoušej, je to skvělá věc :)

      Vymazat