čtvrtek 28. května 2015

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinové saláty jsou skvělé na piknik, ke grilování a nebo na lehkou večeři a lze je připravit v desítkách variací, kdy každá rodina má nějakou tu svoji oblíbenou. I já připravuji doma ráda experimentuji se surovinami a připravuji různé varianty salátu, ale jak to tak bývá - některá se chytne víc, jiná míň. A právě jednu z mých oblíbených bych vám ráda chtěla představit.



Suroviny:
na 4 porce
hrnek a půl drobných těstovin (např. mini fusilli)
polovina ledového salátu natrhaného či nakrájeného na proužky
1 konzerva sendvičového tuňáka ve vlastní šťávě
150 g sterilované kukuřice 
1 červená cibule nasekaná nadrobno
2 lžíce majonézy 
1 malý kelímek kvalitního bílého jogurtu
lžíce citronového olivového oleje
sůl, pepř

Postup:
Těstoviny uvaříme na zkus a necháme vychladnout. Tuňák slijeme a necháme okapat. Ve velké míse smícháme ledový salát, kukuřici, kousky tuňáka a cibuli a nakonec i těstoviny. K zelenině přidáme jogurt, majonézu, zakapeme olejem a řádně promícháme. Salát dochutíme solí a pepřem.
Podáváme jako přílohu k masům nebo s opečenou bagetkou jako lehkou večeři.

A jaký těstovinový salát máte nejraději vy?


Žádné komentáře:

Okomentovat