sobota 27. června 2015

Vaječná omeleta se zeleninou

Dnes jsem měli línou sobotu a já k večeru dostala strašnou chuť na omeletku. Udělala jsem ji přesně tak, jak jí dělá moje mamka. Zelenina dušená na másle je luxusní záležitost a skvěle se k omeletě hodí. Já ji většinou připravuji na večeři, ale výborně se hodí i jako víkendová pozdní snídaně.



Suroviny:
na dvě omelety
4 vejce
4 lžíce mléka
trocha grilovacího koření
máslo
sůl, pepř

1 malá červená paprika
1 malá žlutá paprika
2 jarní cibulky
4 rajčata
hrst nasekané bazalky a tymiánu
máslo
sůl, pepř

Postup:
Nejdříve si připravíme zeleninovou náplň. Rajčata nařízneme, dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Až slupka povolí, rajčata oloupeme. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší proužky. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka. V hlubší nepřilnavé pánvi rozpustíme dostatek másla a necháme na něm zesklovatět cibulku. Dále přidáme papriky a mírně je na másle orestujeme. Nakonec do pánve přidáme i rajčata nakrájená na kousky Směs dobře promícháme, přiklopíme pokličkou a na mírné ohni za občasného mícháme dusíme do změknutí. Je-li nutné, podlijeme trochou vařicí vody.
Mezitím si začnete připravovat omeletu. Na jednu omeletu rozšleháme dvě vejce s dvěma lžícemi mléka, přidáme grilovací koření, sůl a pepř. Rozpálíme palačinkovou pánev a rozpustíme na ní trošku másla. Vaječnou směs vylijeme na pánev a důkladně rozlijeme do stran. Omeletu smažíme pomalu na mírném ohni, aby se stačila propéct, není nutné ji obracet. Hotovou omeletu umístíme do teplé trouby, kde ji udržujeme teplou, než doděláme omeletu druhou.
Hotovou zeleninovou směs osolíme, opepříme a přidáme nasekané bylinky. Na každou omeletu navrstvíme polovinu zeleniny, přehneme a podáváme.



Žádné komentáře:

Okomentovat