Cuketová čalamáda patří přesně do této kategorie. Chuťově je skvělá a hodí se především k masu, ale často se přistihnu, že jí z lednice ujídám jen tak samotnou. Navíc vám poslouží s využitím přebytečných cuket, které si v naložené formě budete moct užít i dlouho dlouho poté.
Suroviny:
2,5 kg oloupané a nahrubo nastrouhané cukety
5 různobarevných paprik, nakrájených na proužky
5 cibulí, nakrájených najemno
2 lžíce soli
na nálev
3 dcl octa
300 g cukru
1 lžička sladké papriky
1 lžička kari
1 lžička mletého pepře
Postup:
Nastrouhanou cuketu důkladně promícháme s paprikou, cibulí a solí a směs necháme asi 2 hodiny odležet. Mezitím si svaříme nálev a necháme ho zchladnout. Poté zeleninu napěchujeme do zavařovacích sklenic a zalijeme připraveným nálevem. Sklenice dobře uzavřeme a sterilujeme asi 20 minut při teplotě 80°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat