neděle 20. prosince 2015

Raw black forrest chocolate cake (Nepečený čokoládový raw dortík)

Jelikož nám do Vánoc zbývá už jen několik dní, rozhodla jsem s Vámi podělit ještě o jeden sladký recept, protože po Vánocích už budou všichni přeslazení a sladkému se budou obloukem vyhýbat :)
Tentokrát ale nejde o cukroví ale o nepečený raw dort. Vlna raw stravování teď docela frčí a tak i já jsem chtěla něco vyzkoušet. Tento dort mě opravdu překvapil a to v dobrém slova smyslu. Má velmi plnou čokoládovou chuť, zasytí, ale nenajdete v něm mouku ani mléko ani přidaný cukr. Ačkoliv pro suroviny si budete muset skočit do prodejny zdravé výživy a dortík vás bude stát trochu více než jste zvyklí, vyplatí se ho jednou za čas udělat, rodina i přátelé vám utrhají ruce :)



Suroviny:
na "korpus"
250 g vlašských ořechů
350 g měkkých datlí
1 menší hrneček nepraženého kakaa
dřen z 1 lusku vanilky (vanilkový extrakt)

na náplň
1 menší hrneček nepraženého kakaa a 1 hrneček karobu
200 g kokosového másla
50-70 g kokosového oleje
cca 80 ml javorového sirupu (kdo chce jak sladké)
hrst vypeckovaných třešní
(když nebudete jako Maruška a neseženete čerstvé, použijte mražené)


Postup:
Všechny ingredience na korpus rozsekáme důkladně v robotu, dokud se se nezačnou lepit k sobě. Kdyby Vám naopak směs připadala spíše sypká, přidejte lžíci či dvě javorového sirupu. Hmotu dáme do kulaté koláčové formy a v rovnoměrné vrstvě ji upěchujeme na dno a strany formy. Na náplň si ve vodní lázni rozehřejeme kokosový olej a máslo. Ostatní ingredience kromě třešní dáme do robotu a postupně přiléváme rozpuštěné máslo a olej, až se vytvoří kompaktní hladká a tekutá hmota.  Vařečkou do směsi přimícháme vypeckované a přepůlené třešně a nalijeme na korpus. Dort dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc.


Žádné komentáře:

Okomentovat