pondělí 18. ledna 2016

Krémové špagety s avokádovo-špenátovým pestem

Jak už asi víte, miluji těstoviny a mohu je jíst klidně obden. Je to relativně lehká surovina, se kterou vytvoříte tisíc variací chutí a většinou se u toho ani moc nenadřete. Dnes vám opět předkládám důkaz, že skvělé a zdravé jídlo může být až ďábelsky jednoduché. Recept jsem si půjčila od mé oblíbené blogerky Joanny Cismaru z webu Jo Cooks.


Suroviny:
na 4 porce
300 g špaget
1 avokádo RTE
1 plný hrnek čerstvého baby špenátu
1 - 2 stroužky česneku
100 g kešu oříšků
hrstka čerstvé bazalky
lžíce čerstvé šťávy z citronu
lžíce panenského olivového oleje

hoblinky z parmazánu
sůl, čerstvě mletý pepř

Postup:
Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody. Mezitím dáme všechny suroviny kromě sýra do mixéru a přilijeme cca půl až třičtvrtě hrnku vody z těstovin. Rozmixujeme do hladké pasty a jestli je směs příliš hustá, přidáme ještě trochu vody z těstovin. Pesto osolíme a opepříme a smícháme s uvařenými a slitými těstovinami. Jednotlivé porce ozdobíme hoblinkami sýru a ihned podáváme. Jelikož avokádo začíná po čase černat, je lepší těstoviny sníst ten samý den. To ale většinou není problém, protože jídlo je silně návykové :P



2 komentáře:

  1. ...velmi zajímavá kombinace s avokádem(y)mnoho lidí avokádo nemusí, že má mdlou, mýdlovou chuť...já si v tom chuť našla =)určitě vyzkouším...=)

    OdpovědětVymazat
  2. Gábino, máte pravdu, avokádo lidé buď milují nebo nenávidí :) I já jsem si k němu musela nejdříve najít cestu.

    OdpovědětVymazat