čtvrtek 7. ledna 2016

Těstoviny s mletým masem a paprikami

Opět pro vás mám jeden těstovinový recept a tentokrát je to jeden z mých oblíbených a léty prověřených. Objevili jsme ho kdysi v jedné těstovinové kuchařce (jméno už si nepamatuji - recept mám opsaný) a od té doby je nedílnou součástí našeho jídelníčku. Já vždy dělám vrchovatou pánev, tohoto jídla nikdy není dost :)



Suroviny:
na 4 porce
400 gr mletého masa (míchané)
2 ks žluté a 1 ks červené papriky
400 g těstovin
1 cibule, 2 stroužky česneku
150 ml smetany ke šlehání
2 lžíce rajčatového protlaku
cca 150 ml masového vývaru
4 lžíce olivového oleje
50 g strouhaného parmazánu
1 lžíce sušeného oregana
hrstka sekaného čerstvého oregana
sůl, kajenský pepř (nebo čerstvá chilli paprička)


Postup:
Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na jemno. 
Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso a opékáme do té doby, než se začne drolit. Přidáme cibuli, česnek, oregano a propékáme, až cibule zesklovatí. Poté přidáme nakrájené papriky (a chilli papričku) a pečeme ještě několik minut. Vše zalijeme vývarem, v němž si předem rozmícháme smetanu a rajčatový protlak. Necháme přejít varem a dusíme zakryté asi 5 minut. Poté sundáme pokličku a vaříme pár minut, než se část vývaru vypaří a omáčka trochu zhoustne. Nakonec směs mletého masa s paprikami osolíme a dostatečně opepříme.
Když se vaří omáčka, těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Těstoviny pak řádně promícháme s omáčkou z mletého masa a na talíři porce bohatě posypeme parmazánem.




5 komentářů:

  1. ...mleté maso patří k mým oblíbeným v kombinaci s těstovinami, je to to nejlepší a hlavně rychlé jídlo....děkuji za tip

    OdpovědětVymazat