Suroviny:
na 16 cupcakes
na těsto:
200 g hladké mouky
4 vrchovaté lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
120 g cukru krupice
1 sáček vanilkového cukru
6 lžic oleje
2 vejce (3 malá vejce)
200 ml podmáslí
na krém:
150 g změklého másla
150 g kvalitní hořké čokolády
150 g moučkového cukru
špetka soli
na ozdobu:
kousek bílého fondánu
kapka modré barvy Wilton
Postup:
Mouku prosejeme s kakaem do mísy a přidáme sodu, prášek do pečiva i oba dva cukry. V jiné misce prošleháme vejce společně s olejem a podmáslím. Obě dvě směsi spojíme a řádně promícháme. Rozehřejeme troubu na 180°C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky. Košíčky plníme těstem pouze do jedné poloviny a pečeme v troubě cca 15-20 minut. Nakonec necháme zcela zchladnout na mřížce.
Na krém si prosejeme moučkový cukr, nalámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout. Máslo vyšleháme se špetkou soli a postupně přidáváme čokoládu, nakonec zašleháme i moučkový cukr. Hotový krém přendáme do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou a necháme krátce vychladit v lednici. Před zdobením necháme krém trochu povolit, zdobení půjde lépe. Nakonec cupcaky zdobíme libovolnými tvary vykrájenými z fondánu.
Vypadají luxusně! :)
OdpovědětVymazatDěkuji, také luxusně chutnají :)
OdpovědětVymazatSuper recept, všechno mám, takže na narozeninových oslavách mých dětí budu za hvězdu:-)
OdpovědětVymazatMoc děkuji - děti je určitě budou milovat :)
OdpovědětVymazat