čtvrtek 11. února 2016

Pomerančové smoothie s kokosovým mlékem

Koktejly smoothie nejsou žádnou novinkou a věřím, že všichni už je nějakou tu řádku let znáte a možná i děláte. Já jsem v tomhle směru trochu opožděná, a i když jsem si občas nějaké to smoothie nebo čerstvý džus ráda koupila, nikdy jsem je doma nedělala. A když jsem si nedávno kladla otázku proč, nenapadla mě vlastně žádná pořádná odpověď a tak jsem to brala jako znamení, že bych je měla vyzkoušet i já a trochu si doma v kuchyni pohrát s ovocem a zeleninou.

Podle mě je příprava smoothie vlastně taková hra. Shromáždíte si suroviny, které vám padnou do oka a v duchu přemýšlíte, jak asi budou chutnat dohromady. Experimentujete, zkoušíte...Nakonec to všechno rozmixujete a nemůžete se dočkat, až svůj výtvor ochutnáte. Smoothie je též skvělý prostředek, jak dostat ovoce do dětí a nebo do manžela, znáte to že? :) Začátečníci, jako jsem já, začínají s ovocem a ti pokročilí pak neváhají použít baby špenát či řapíkatý celer. V této fázi já ještě nejsem a tak přidávám recept na "začátečnické" smoothie s pomerančem, jablkem a vynikajícím kokosovým mlékem.



Suroviny:
1 jablko typu granny smith
1 větší pomeranč
5 lístků čerstvé máty + na ozdobu
cca 100 ml kokosového mléka
pár lžic vody (podle hustoty)


Postup:
Jablko i se slupkou zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky. Pomeranč oloupeme, podle možností odstraníme bílou dužinu a nakrájíme též na kousky. Ovoce důkladně rozmixujeme s kokosovým mlékem. Podle hustoty přilijeme trochu vody a přidáme mátu. Ještě jednou řádně rozmixujeme a podáváme ve sklenicích ozdobených mátou.


Žádné komentáře:

Okomentovat