sobota 26. března 2016

Dvoubarevné jahodovo-banánové smoothie

Jaro už nám klepe na dveře, všechno se zelená a začíná kvést. Já už se nemohu dočkat léta a to hlavně kvůli čerstvé zelenině a ovoci, ze kterého se připravovat spoustu dobrot. Ačkoliv ve všední dny ráno nemám času nazbyt, konečně jsem naučila si pár minut přivstat a připravit nám kromě snídaně i nějaké to smoothie nebo jinou dobrotu. Zatím tedy používám ovoce z mrazáku či z obchodu, ale už se těším až si skočíme k sousedům na pole pro jahody, jejichž vůně se v době zrání line všude v okolí :)



Suroviny:
na 2 sklenice
10 velkých jahod
2 banány
300 ml mandlového mléka (nebo jiného rostlinného, např. značka Alpro)
1 lžíce nepraženého kakaa
pár lístků máty
lžíce agávového sirupu
2 jahody a plátky karamboly na ozdobu

Postup:
Banány večer předem oloupeme, nakrájíme a v krabičce dáme zmrazit. Na první vrstvu smoothie rozmixujeme mražené banány, 100 ml mandlového mléka a kakao. Tekutinu rozlijeme na dno skleniček. Zvlášť rozmixujeme očištěné jahody, zbytek mandlového mléka, mátu a agávový sirup. Jahodové smoothie pomalu nalijeme do sklenic tak, abychom alespoň částečně udrželi jednotlivé vrstvy. 
Baví mě, že si smoothie můžu ve skleničce brčkem ihned rozmíchat a spojit tak všechny chutě a nebo piju jahodovou a banánovou vrstvu zvlášť :)


4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Děkuji, také to moc hezky chutná :)

      Vymazat
  2. ...smoothie je bomba...s mandlovým mlékem jsem to nezkoušela =) děláš domácí nebo kupované ??? teď se stěhuji ale pak začnu zase tvořit mňamky a počasí k tomu přímo vybízí =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s mandlovým mlékem záleží jak kdy, někdy dělám domácí, ale někdy ho kupuji. Kupované mi vůbec nevadí.

      Vymazat