pondělí 25. dubna 2016

Blesková ovesná kaše s jahodami

Poslední dobou jsem si oblíbila různé ovesné kaše, ale nejraději mám ty studené, kdy se vločky nechají odležet přes noc. Nejenže tak máte snídani hotovou opravdu za pár minut, ale navíc si pochutnáte a to bez výčitek. Když navíc použijete rostlinné mléko jako já, kaše bude vhodná i pro vegany. Ovoce můžete obměňovat podle chuti a nálady a tak vás taková kaše jen tak neomrzí.



Suroviny:
na 2 porce
1 hrnek jemných ovesných vloček
1 a půl hrnku ovesného mléka 
2 lžíce chia semínek
2 lžíce kakaových zlomků (koupíte v obchodech se zdravou výživou)
1-2 lžíce agávového sirupu
pár kapek vanilkového extraktu
8 jahod

Postup:
Ve větší skleněné misce smícháme vločky s ovesným mlékem, chia semínky a kakaovými zlomky. Přisladíme agávovým sirupem a ochutíme vanilkou. Vše dobře promícháme a zakryjeme potravinářskou fólií. Necháme odležet nejlépe přes noc v chladu. Servírujeme s pokrájenými jahodami.



2 komentáře:

  1. Úplně jsem dostala chuť na jahody a ovesnou kaši :D máš to krásné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Já jahody také miluji a kombinace s kaší je mňamózní :D

      Vymazat