sobota 16. dubna 2016

Huevos rancheros

Tak tomuto se říká pořádná víkendová snídaně! Vajíčko na hniličku si občas ráda dám, ale je pravda, že takovýhle nášup většinou běžně nesnídám. Teď ale všechny víkendy makáme na baráčku a nemáme mnoho času na oběd, takže vždy vymýšlím, jak nám ráno dodat pořádnou dávku energie. A huevos rancheros neboli rančerská vejce chcete-li, jsou přesně to pravé. Plánujete-li línou neděli a nebo si chcete udělat malý domácí brunch, tak tohle jídlo je správná volba. Já si tedy kombinaci vajíčka a pikantní zeleniny nemůžu vynachválit.



Suroviny:
pro dvě osoby
1 menší červená cibule, nahrubo
2 velká nebo 3 menší rajčata, na kostičky
1 žlutá paprika, na kostičky
1 chilli paprička (nebo 2 naložené chalapeňo papričky)
1 menší chorizo klobáska (nebo podobná), na půlkolečka
cca 1 lžíce mexické pikantní omáčky (salsa picante)
1 lžíce másla Ghí
1 stroužek česneku, nasekaný najemno
2 větší vejce
půl lžičky drceného římského kmínu
sůl

Postup:
Na větší pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme papriku a chvíli opékáme. Dá pánve dále přidáme rajčata, česnek, nasekanou papričku, klobásku a dobře promícháme. Zeleninovou směs ochutíme pikantní omáčkou, římským kmínem a solí a necháme krátce provařit. Do směsi na pánvi uděláme dva důlky, do kterých rozklepneme vejce. Pánev přiklopíme pokličkou, trochu stáhneme plamen a dusíme, dokud bílek není tuhý, ale žloutek je částečně tekutý. Zeleninu s vejcem rozdělíme na talíře a servírujeme nejlépe s tmavým toustíkem. Mňaaam!


4 komentáře:

  1. Tomu říkám pořádná snídaně :) dala bych si :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy, na tvrdý pracovní den jak dělaná :)

      Vymazat
  2. ...bych byla sytá celý den =) tak ať aspoň brzo bydlíte =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O to právě jde Gabčo :) a jinak děkuji, už se nám to pomalu rýsuje :)

      Vymazat