Suroviny:
na 12 muffinů
hrnek a půl hladké mouky
polovina hrnku cukru krupice
2 lžičky prášku do pečiva
2 špetky soli
třetina hrnku rostlinného oleje
1 vejce
cca třetina hrnku polotučného mléka
cca 1 hrnek čerstvých borůvek
půl hrnku cukru
třetina hrnku hladké mouky
cca 60 g másla
2 lžičky mleté skořice
Postup:
Suché suroviny na těsto promícháme ve větší míse. V hrnku rozšleháme olej, vejce a mléko a směs přilijeme do mísy. Důkladně rozmícháme na středně řídké těsto a v případě potřeby, přidáme trochu mléka. Nakonec do těsta lehce zamícháme borůvky. Troubu rozehřejeme na 180 °C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky, které plníme těstem. Cukr, mouku, máslo a skořici rukou smícháme na drobenku, kterou pak rovnoměrně posypeme každý muffin. Dáme péct na cca 20 až 25 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezezlátnou, necháme vychladit na mřížce.
Jestliže servírujete muffiny až další den, doporučuji je dát na cca 20 sekund na nižší stupeň do mikrovlnky, aby byly opět krásně teplé a vláčné.
Borůvky, borůvky - miluju je!
OdpovědětVymazatJá taky a do muffinu se skvěle hodí! :)
Vymazat...už jsem si nakoupila ingredience =) vyzkouším i malinové...snad se mi povedou tak jak tobě =)
OdpovědětVymazatUrčitě se povedou Gabčo a malinové budou také luxusní :)
VymazatVypadají moc hezky,jen na mne moc cukru.Ale to si upraví každý podle svého:-)
OdpovědětVymazatUrčitě Olgo, poměr cukru můžete snížit, jak chcete, ale muffiny určitě nejsou nijak přeslazené, to také nemám ráda.
Vymazat