neděle 4. září 2016

Ledový ovocný čaj

Léto nás letos příliš mnoha tropickými dny nepotěšilo a tak nám to vrací v podobně velmi teplých posledních letních dnů. V takových horkách je dobré mít zásobu vychlazených nápojů. Ačkoliv doma pijeme hlavně čistou vodu, najde se chvíle, kdy nás honí mlsná nebo kdy přijde návštěva a člověk se rád napije něčeho ochuceného. Slazené vody nebo limonády kupuji výjimečně, to raději připravím domácí. Dnes mám pro vás tip na vynikající osvěžení v podobě ledového čaje. Receptem jsem se inspirovala v posledním čísle časopisu Apetit. No a pak už to znáte - většinou si vše pozměním podle sebe, podle své aktuální nálady a také podle domácí zásob :)



Suroviny:
1 sáček kvalitního šípkového čaje (může být i s ibiškem)
hrst mražené lesní směsi ovoce
1 broskev
voda
led
1 lžíce agávového sirupu

Postup:
Do džbánku dáme sáček čaje a mražené ovoce. Zalijeme cca 1 litrem vroucí vody a necháme louhovat, přidáme agávový sirup. Čaj necháme zchladnout a poté přimícháme broskev nakrájenou na tenké plátky, doplníme ledem a podáváme. 


3 komentáře:

  1. ...je to super letní osvěžení...=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy, teď v těch vedrech jsem dělala čajík každý den :)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat