Suroviny:
na 1 větší pánev
4 středně velké brambory nebo 5 menších
4 vejce L
1 menší červená cibule, na kostičky
50 g domácího špeku
100 g suchého salámu (vysočina)
2 rajčata nebo hrstka cherry rajčátek
60 g jemně strouhaného parmazánu
sůl, pepř
malá hrstka čerstvé bazalky
Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a uvaříme v osolené vodě. Mezitím na větší pánvi, která je vhodná i do trouby lehce rozškvaříme na kostičky nakrájený špek a přidáme k němu cibuli a na kousky nakrájený salám, vše společně opečeme. Děrovanou vařečkou vyndáme vše stranou. V míse rozšleháme vajíčka, přidáme slité a trochu vychladnuté brambory, salámovou směs a polovinu sýra. Vše důkladně prošleháme a řádně osolíme a opepříme. K vajíčkům přidáme i část nasekané bazalky, část necháme na ozdobu. Pánev, kterou jsme použili znovu i se zbylým tukem rozehřejme (případně přidáme lžíci másla). Vlijeme do ní celou vaječnou směs a brambory dobře rovnoměrně rozprostřeme. Opékáme na středním stupni dokud spodek omelety není pevný. Mezitím nakrájíme rajčata na plátky a poklademe je na povrch, zasypeme zbývajícím sýrem a dáme do trouby po gril na několik minut až se sýr zapeče a vršek omelety bude pevný. Frittatu dozdobíme lístky bazalky.
děkuji za recept =) jen sem nevěděla zda brambory uvařit nebo né =) určitě je to skvělý a rychlý oběd nebo večeře...a různým variantám se meze nekladou, takže tzv. co dům dal =) hezký a pohodový víkend =)
OdpovědětVymazatPřesně tak Gabčo, tohle jídlo je přímo stvořené na varianty co dům dal :) Také hezký víkend
VymazatMmm, vyzkouším! je to podobné španělské tortille, akorát že ta se otáčí s tím talířem na pánvi. BEAUTYPUSINKA
OdpovědětVymazatano, přesně tak, je to podobné :)
VymazatTyhle rychlovky mám ráda!
OdpovědětVymazatMarketatrpisovska.blogspot.cz//LIFESTYLE BOOK
Přesně - času není nikdy dost :P Děkuji za komentář :)
Vymazat