úterý 23. května 2017

Bezlepkový kokosovo-banánový chlebíček

Tento chlebíček je super záležitost na snídani. Neobsahuje mouku, takže vás zbytečně nezaplácne, ale dodá energii. Já ho mám nejradši s domácí malinovou nebo jahodovou marmeládou - to je prostě dokonalost. Chlebíček je díky banánu a jogurtu krásně vláčný a vydrží vláčný bez problémů i několik dní, jestli ho tedy dříve nesníte :D
No a protože občas slýchám, že některé moje recepty jsou přeci jen složitější nebo vaření trvá delší dobu a vy jste líní vařit, tak s tímto receptem vám vycházím vstříc a už nechci slyšet žádné výmluvy :) Těsto na chlebíček je hotové za pár minut a pak už se jen samo peče v troubě :)



Suroviny:
1 a půl hrnku jemně mletého kokosu + trocha na vysypání formy
1 a půl hrnku řeckého jogurtu
1 malý zralý banán 
3 velká nebo 4 menší vejce
cca 5 lžic agávového nebo datlového sirupu (množství podle chuti)
1 lžička jedlé sody

Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C. Formu na chlebíček vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem. Banán rozmačkáme vidličkou na kašičku. Vejce vyšleháme v misce s jogurtem a sirupem, přidáme i banán. V jiné míse smícháme suché ingredience a k nim přilijeme vaječnou směs. Vše důkladně promícháme až získáme kompaktní, středně tekutou směs. Tu nalijeme do chlebíčkové formy a pečeme 40-50 minut dozlatova, dokud zapíchnutá špejle nebude čistá. 
Nejlepší je chlebíček s domácí malinovou nebo jahodovou marmeládou :)





4 komentáře:

  1. ...super rychlovka z pár ingrediencí...=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě :) rychlo hotovo a rychle snědeno :D

      Vymazat
    2. ...chlebíček zmizel rychlostí kulového blesku...a s marmoškou výborný =)

      Vymazat
    3. tak to má být :) mám radost!

      Vymazat