čtvrtek 18. ledna 2018

Kuřecí prso s pestem v listovém těstě

Tento recept mám z kuchařky 5 ingrediencí od Jamieho Olivera, na kterou jsem psala také krátkou recenzi. Všechny obsažené recepty jsou jednoduché a rychlé a nejinak je tomu i o tohoto kuřátka.  Maso v listovém těstě není žádná novinka a vlastně ani nic moc převratného, ale stejně to vždy zafunguje. Já jsem takhle kuře nikdy nedělala a proto to byl jeden z prvních receptů, které jsem musela vyzkoušet. Navíc jako příloha jsou fazolky s rajčátky, takže se z tohoto jídla stává celkem dietní záležitost. Víc už netřeba dodávat, lepší je to rovnou zkusit :)



Suroviny:
na 4 porce
 1 velký plát listového těsta (cca 320 g)
4 menší kuřecí prsa
4 lžičky zeleného pesta genovese
400 g cherry rajčátek na stonku
400 g zelených fazolek
sůl, pepř

Postup:
Troubu předehřejeme na 200°C. Plát těsta rozdělíme na 16 širších pruhů a odložíme stranou. Tlustší konec kuřecího prsa nařízneme a lehce naklepeme tak. aby mělo maso všude stejnou šířku. Z obou stran prsa osolíme a opepříme a potřeme pestem. Každý řízek obalíme 4 pruhy listového těsta a přečnívající konce založíme dospodu. Obalená kuřecí prsa vložíme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme trochou olivového oleje. Rajčátka na stonku také potřeme olejem, osolíme a vložíme k masu na plech nebo je dáme na plech samostatný, pod kuře. Pečeme vše cca 30 minut, dokud listové těsto nezezlátne.
Mezitím uvaříme fazolky. Máme-li fazolky mražené, rovnou je vaříme v osolené vodě asi 7-10 minut. Čerstvé fazolky probereme a uřežeme jim konce, poté uvaříme.  Fazolky slijeme a dochutíme solí, pepřem a trochou olivového oleje. Kuře servírujeme naporcované, ať je hezky vidět kresba řezu spolu s fazolkami a pečenými rajčátky.



6 komentářů:

  1. vypadá to moc dobře 😁 vždy sem chtěla ukuchtit Wellington tak třeba vyzkouším tady tento recept...a kuchařka Jamieho Olivera je zajímavá koukala sem už na ni před vánocemi jeho styl vaření mě vždy baví...😅😅😅

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, je to taková jednodušší zkouška na Wellington :)

      Vymazat
  2. No ale vypadá to opravdu krásně. Zrovna jsem přemýšlela co na víkend uvařím, tak mám na neděli asi vybráno :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, tak to děkuji :) My jsme si opravdu pochutnali :)

      Vymazat
  3. Vypadá to nádherně a přitom jednoduché, to se mi líbí, určitě vyzkouším! I když nevím, jak to tady ve Finsku bude se sháněním listového těsta, možná to budu muset nechat na návrat do Prahy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za komentář :) to by mne nenapadlo, že ve Finsku nebudou mít něco podobného jako listové těsto :D

      Vymazat