středa 10. října 2018

Arašídové pralinky

V poslední době to tady s recepty trochu vázlo a věnovala jsem se hlavně článkům z našich cest. Ale teď už se zase přesouvám směrem k vaření a rovnou mám pro vás takovou sladkou rychlovku. Často od někoho slyším, že plno mých receptů je složitějších a tak opět vycházím vstříc těm zaneprázdněným a nabízím sladkou dobrůtku, kterou budete mít hotovou raz dva. Navíc pralinky si můžete připravit libovolně dopředu a pak s nimi pohostit třeba neplánovanou návštěvu.


Suroviny:
5 lžic arašídového másla s kousky arašídů
4 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce kokosového oleje
2 lžíce medu
pár kapek vanilkového extraktu

Postup:
Ve vodní lázni si lehce zahřejeme kokosový olej a arašídové máslo, aby změklo. Poté máslo s olejem přelijeme do větší misky a přidáme všechny ostatní ingredience. Vše velmi dobře promícháme, aby směs byla kompaktní a hladká. Pozor, aby bylo kakao rovnoměrně zapracované. Směs nalijeme do formiček na čokoládové bonbóny (třeba takových) nebo jakýchkoli menších formiček vhodných k mrazení. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu a pak dáme pralinky zmrazit ve formě na několik hodin. Poté můžeme opatrně bonbóny vyloupat, dát do sáčku a opět skladovat v mrazáku.
Já když s pralinkami manipuluji, buď si vezmu čisté gumové rukavice nebo alespoň igeligový pytlík - abych teplými prsty na pralinkách nezanechala svoje otisky prstů. Ohmatané bonbóny už totiž nejsou tak hezké.


4 komentáře: