čtvrtek 15. března 2018

Domácí Ferrero Rocher

Tyto kuličky vůbec nemají ambici se chutí vyrovnat známým pralinkám Ferrero Rocher. Tak proč ten název? Když jsem je doma poprvé před pár týdny udělala, manžel je tak prostě nazval a už se to doma chytlo :)  Jsou navíc mnohem zdravější, ale chuťově jsou prostě dokonalé. Musím směle říct, že se mi opravdu povedly. Obsahují totiž samé dobré suroviny, ze kterých nemůže vzniknout nic špatného. Poprvé jsem v tomto receptu použila mnou náhodně objevený kokosový krém (nebo chcete-li máslo), který je tak dobrý, že ho tajně užírám i samotný. Tento 100% kokosový krém můžete sehnat na několika eshopech, ale narazíte na něj i v prodejnách arabských nebo asijských potravin. Já už jsem si doma udělala pěknou zásobičku, protože je to skvělá ingredience nejenom na dezerty. Ale teď zpátky k mým kuličkám. Rozhodně potěší všechny milovníky čokolády, ale není v nich ani gram přidaného cukru. Já už je v poslední době dělala asi 3x a pořád z lednice mizí závratnou rychlostí a díky nim jsem si spotřebovala veškerou dávku mých vyloupaných vlašáků :D Kromě toho, že se s nimi ládujeme doma, tak je používám jako takovou hezkou formu dárečku, když chci někoho potěšit. Věřím, že vám budou chutnat tak, jako nám doma.



Suroviny:
200 g  vlašských ořechů (ale mandle nebo lískové budou stejně super)
200 g vypeckovaných měkkých datlí (datlové pasty)
100 g kokosového krému (másla)
1 lžíce kakaa
1  lžička nebo lžíce kokosového oleje (podle konzistence)
60 g rozpuštěné kvalitní hořké čokolády

150 g kvalitní hořké čokolády
1 lžička kokosového oleje

Postup:
Ořechy v mixéru rozsekáme co nejvíc na jemno jak to jen jde. Přidáme datle nebo změklou datlovou pastu a pak také změklý kokosový krém. Znovu vše společně proženeme mixérem. V dalším kole přidáme se směsi ještě kakao, rozpuštěnou čokoládu a kokosový olej. Množství kokosového oleje vždy volím podle toho, jakou má přesně směs konzistenci. Když je velmi tuhá, dám polévkovou lžíci, jinak dám spíš vrchovatou lžičku. Naposledy vše ještě jednou rozmixujeme, až získáme kompaktní hmotu. Čistýma rukama válíme z hmoty v dlani kuličky o velikosti takových klasických pralinek. Odkládáme na rovný podnos a hotové kuličky dáme na hodinu do mrazáku ztuhnout. 
Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a přidáme kokosový olej. Dejte pozor, ať to s ním nepřeženete, poleva by potom byla moc tekutá. Kuličky vyndáme z mrazáku a hned máčíme pomocí vidličky do čokolády a dáme zatuhnout na tác vyložený pečícím papírem. Poté dáme kuličky finálně ztuhnout do lednice. Uchováváme je v lednici - vydrží tam docela dlouho. Ale u nás kuličky pořád někdo chodí tajně užírat :)



6 komentářů:

  1. Mňaaam. Nevím, co víc říct, vypadá to úžasně a musí to i chutnat úžasně:D
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. ...už se těším až si je vytvořím ❤ musím jen sehnat kokosový krém a datle...🔝🔝🔝 hezký slunečný den ☀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten krém používám přesně ten, na který dávám odkaz - je skvělý. A na toto místo datlí používám kvalitní datlovou pastu, protože stejně se datle musí rozsekat. U nás doma u jsou ty kuličky závislost. Jen ty ořechy, kdo má pořád loupat :O

      Vymazat
  3. No nádhera a když je to tak zdravé, tak aspoň nebudu mít výčitky, když toho sním kopu, tak to se mi líbí :) Jen koukám na to kokosové máslo. Já znám jen ten olej a tohle je pro mě novinka, takže na to někde mrknu. Mám ráda tyhle speciální potraviny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo to já taky - čím dál víc :) Protože mi bylo jasný, že každý hned nevím o tom másle, tak jsem hodila odkaz, aby bylo všem jasno. Já používám přesně ten z odkazu, ale věřím, že je víc výrobců. Je to 100% kokos- v pokojové teplotě je to taková krémová konzistence

      Vymazat